De fleste begravelses-seremonier i Norge foregår i kirker eller kapell. Begravelses-seremonien er da en kirkelig handling likestilt med en gudstjeneste, og liturgien har en bestemt form og innhold. Andre kristne trossamfunn kan leie kirken og følge sine egen liturgi.
Kirkelige seremonier ved begravelse og bisettelse åpner likt med inngangsmusikk (før seremonien begynner), klokkeringing, musikk og evt. solosang/-spill, åpningssalme, minneord og eventuelt opplesing av blomsterhilsener, musikk/solosang, skriftlesing, evt. salme (avhengig av lokal tradisjon), prestens tale, Herrens bønn (Fader vår), salme.
Ved begravelse følger musikk (postludium) ved organisten og eventuelt solist mens kisten bæres ut. Ved graven blir det skriftlesing, bønn, velsignelse, jordpåkastelse og salme ved graven før kisten senkes.
Ved bisettelse skjer jordpåkastelsen i siste del av seremonien inne i kapellet/kirken. Etter jordpåkastelsen avsluttes seremonien med en salme og deretter et postludium. Kisten bære så ut til ventende bårebil. Det er også mulig å la kisten bli værende igjen og at den tas ut etter at folk har gått. Blomstene i seremonien velger noen å legge på graven hvor urnen til avdøde skal settes ned eller på graven til andre familiemedlemmer. Det går også an å la blomstene følge kisten.